Obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica
Vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica

SVJETSKI DAN IZBJEGLICA, 25.6.2022.
 
Cjelodnevnim programom u Parku Ribnjak, uz poslijepodnevni koncert, obilježit ćemo Svjetski dan izbjeglica
 
Program događanja

U subotu, 25. lipnja 2022. godine, ispred Centra mladih Ribnjak, prigodnim programom, koji će trajati od 10 do 20 sati, obilježit ćemo Svjetski dan izbjeglica. Događanje će, s početkom u 12 h, svečano otvoriti zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.
U osmišljavanju i izvedbi cjelodnevnog programa sudjeluju: Centar za mirovne studije, Are you Syrious?, JRS - Isusovačka služba za izbjeglice, Centar za kulturu dijaloga i Živi atelje DK. 
Na prostoru ispred Centra mladih Ribnjak, udruge će raznim sadržajima građankama i građanima Zagreba predstaviti svoj rad, te ih uključiti u radionice za djecu i odrasle, kroz čitanje priča, učenje jezika, sportske aktivnosti, a sve u cilju osvještavanja drugog i drugačijeg i važnosti integracije za naš grad. Na kraju manifestacije, s početkom u 17h, nastupit će umjetnik Commi Balde te sastav JALL AUX YEUX.
Commi Balde je glazbenik, tekstopisac, kantautor i perkusionist iz Senegala, koji već više od 10 godina živi i radi u Zagrebu. Ovom prigodom donosi afrički ritam u Park Ribnjak.
Frankofoni sastav JALL AUX YEUX dolazi iz Bihaća (Bosna i Hercegovina), stvara autentičnu glazbu i okuplja glazbenike različitih profila. Članovi sastava svirali su mnoštvo glazbenih žanrova u raznim glazbenim formacijama što je utjecalo na njihov današnji glazbeni izričaj (pop/rock, punk, indie, folk, itd.)
 
Organizator događanja je Grad Zagreb u suradnji s Centrom mladih Ribnjak. Sredstva za održavanje događanja osigurana su u okviru projekta CONNECTION, financiranog iz sredstava EU.

 
Co-funded by the Asylum, Migration and Integration Fund of the European Union. This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.