O nama
One Stop Shop nastao je kao produkt višegodišnjeg integracijskog djelovanja i sudjelovanja Grada Zagreba u projektima vezanim uz integraciju i inkluziju migranata i izbjeglica u hrvatsko društvo. Upravo je zato jedna od predviđenih mjera u Akcijskom planu Grada Zagreba za provedbu Povelje Integrirajućih gradova za 2023. i 2024. godinu uspostava i otvaranje One Stop Shopa - jedinstvene centralne točke za informiranje tražitelja/tražiteljica međunarodne zaštite, osoba kojima je odobrena međunarodna ili privremena zaštita te stranih radnika/ca s dozvolom za boravak i rad – prva vrsta usluge ovakvog tipa na području Republike Hrvatske.
Predviđeni poslovni prostori za rad One Stop Shopa nalaze se u Zagrebu, Petrinjska ulica 31, (predviđen za zaprimanje stranaka i stalna prisutnost službenika/ca ureda i osobe iz Hrvatskog Crvenog križa) i Petrinjska ulica 73 (predviđen za održavanje radionica, tečaja jezika i sl. u suradnji s organizacijama civilnog društva).
Uz informiranje o svim dostupnim uslugama i pravima koja se nalaze u nadležnosti Grada Zagreba, stranke će moći dobiti i informacije o provođenju i načinu uključivanju i u sve druge integracijske aktivnosti koje provodi Grad Zagreb unutar svog Akcijskog plana. U One Stop Shopu (Centru dobrodošlice) pripremljeni su svi zahtjevi iz upravnih područja, koji će uz pomoć službenika/ca Ureda biti popunjeni i upućeni na kontakt točke – određene osobe iz nadležnih upravnih tijela imenovanih od strane pročelnika/ica.
Također, u prostoru su pripremljeni informativni materijali, brošure i sl. vezani uz prava i obveze iz nadležnosti države, a namijenjeni su korisnicima Centra.
Co-funded by the Asylum, Migration and Integration Fund of the European Union. This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.