Psihološka podrška za tražitelje azila i osobe pod međunarodnom zaštitom
Vijesti

Psihološka podrška za tražitelje azila i osobe pod međunarodnom zaštitom

U Društvu za psihološku pomoć dostupna je usluga psihološke podrške za djecu, mlade i odrasle osobe, tražitelje međunarodne zaštite i osobe kojima je odobrena međunarodna zaštita.
Pružanjem podrške, davanjem potrebnih informacija kako se bolje nositi s teškim životnim situacijama i krizama, ojačavanjem za uspješno suočavanje i razrješavanjem aktualnih i dugotrajnih teškoća doprinosi se dugoročnoj stabilnosti osobe u kriznoj situaciji i integraciji u društvo. U savjetovalištu, korisnici imaju mogućnost uključiti se u redovne usluge DPP-a kao što su individualno savjetovanje, terapija igrom (za djecu od 4 do 12 godina) te roditeljsko savjetovanje.
Savjetovanje je dostupno na engleskom i arapskom jeziku uz posredovanje prevoditelja. Za više informacija slobodno kontaktirajte Centar Modus Društva za psihološku pomoć putem maila modus@dpp.hr ili na broj telefona 01 4826 111.
Savjetovanje se provodi u sklopu projekta „Učimo zajedno! – podrška djeci i obiteljima s odobrenom međunarodnom zaštitom u integraciji u zajednicu“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ovdje pogledajte brošure na engleskom i arapskom jeziku.
Co-funded by the Asylum, Migration and Integration Fund of the European Union. This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.