Inicijativa 75 Human Rights – Međunarodni dan ljudskih prava 10. prosinca
Vijesti

Inicijativa 75 Human Rights – Međunarodni dan ljudskih prava 10. prosinca

Grad Zagreb se priključio Ujedinjenim narodima i UN-ovom Visokom povjereniku za ljudska prava u inicijativi obilježavanja 75. godišnjice od potpisivanja Opće deklaracije o ljudskim pravima 10. prosinca 1948. godine. Inicijativom 75 Human Rights skreće se pozornost na važnost slobode, jednakosti i pravde za sve.
U području promicanja važnosti ostvarivanja ljudskih prava aktivno podržavamo programe i projekte vezane za ravnopravnost spolova, zaštitu prava LGBTIQ+ osoba, suzbijanje rasne i druge diskriminacije te zločin iz mržnje, integraciju stranaca u hrvatsko društvo, prava nacionalnih manjina te vjerska prava i slobode. Grad Zagreb provodi EU projekte iz područja promicanja ljudskih prava, vezane za ravnopravnost spolova i integraciju stranaca, koji se financiraju iz programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) i iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF).
Na snazi su Akcijski plan za Grada Zagreba za provedbu Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini za razdoblje 2021.-2025. i Akcijski plan Grada Zagreba za provedbu Povelje Integrirajućih gradova za 2023. i 2024. godinu. Akcijski plan Grada Zagreba za provedbu Nacionalnog plana za uključivanje Roma za razdoblje od 2021. do 2027. je u pripremi.

Fotogalerija

Co-funded by the Asylum, Migration and Integration Fund of the European Union. This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.